Zgodba o Photku

Strast do fotografije, še posebej antropomorfne, ki upodablja človeka, je vodila Heleno Murko in Rada Stropnika do nove poslovne ideje.

Verifikacija

Photko

Strast do fotografije

Strast do fotografije, še posebej antropomorfne, ki upodablja človeka, je vodila Heleno Murko in Rada Stropnika do nove poslovne ideje. Skozi dolgoletno prakso sta spoznala, da si ljudje zlepa niso všeč na fotografiji za osebni dokument. Zato sta želela ustvariti rešitev, ki bi ljudem pomagala, da bodo s svojimi fotografijami na osebnih dokumentih kar najbolj zadovoljni.

Ob razmišljanju, na kakšen način bi lahko ljudje prišli do večjega števila fotografij, med katerimi bi izbrali pravo za osebni dokument, je Rado prišel do spoznanja, da lahko fotografijo za biometrični osebni dokument pravzaprav naredi vsak sam – kjerkoli in kadarkoli. Ko je svojo zamisel predstavil Heleni, sta bila že po nekaj trenutkih skupaj v novem podjemu.


Zbrala sta razvojno ekipo, s katero sta ustvarila aplikacijo Photko, ki uporabnika vodi do všečne in kakovostne fotografije za biometrični osebni dokument. Kmalu sta odkrila, da bi lahko svojo tehnologijo uporabila še za druge namene. Največji potencial je predstavljala uporaba v procesu oddaljene biometrične identifikacije za različne storitve, ki zahtevajo visoko stopnjo zaupanja in se danes izvajajo ob osebni identifikaciji na lokaciji ponudnika. 


Gre za tako imenovani proces KYC (know your customer), ki ga slovenski uporabniki že poznamo iz različnih storitev, kot je pridobivanje bančnega računa v tujih državah, trgovalnega računa na borzah ali recimo elektronske denarnice za kripto valute. Tako je nastala storitev Verified by Photko, ki omogoča osebno identifikacijo in prepoznavanje na daljavo, na osnovi biometrične fotografije in biometričnega osebnega dokumenta.

Avtentikacija

O nas

Kdo smo?

Smo ekipa, ki verjame v ustvarjalnost, profesionalizem v vseh pogledih, v empatijo, spoštovanje, prijateljstvo in odnos do narave. To so naše vrednote, ki jih živimo vsak dan in ki jih vgrajujemo tudi v naše produkte.


Za kar največje zadovoljstvo kupcev in partnerjev ter za odlično poslovanje podjetja E-RASTA zavzeto skrbimo

Identifikacija

Rado Stropnik

Direktor, inovator, fotograf

Nemirni duh, ki neprestano išče nove rešitve in poti. Ustvarjalni pogon podjetja, človek vizije in odločitve.

biometrična fotografija

Helena Murko

direktorica, vodja poslovanja, fotografinja

Trije stebri podjetja. Povezuje in motivira vse kreatorje uspeha. Prizemljeno skrbi za uresničevanje idej.

e-identifikacija

Patricija Sovič

vodja trženja in prodaje, organizatorka, oblikovalka

Skrbi za nepozabno tržno komunikacijo, odnose s strankami in da v ozadju vse gladko teče.

Naše delo

Kaj in kako delamo

Verjamemo, da mora biti digitalizacija varna in vredna zaupanja ter hkrati enostavna in učinkovita. Z biometričnimi tehnologijami zagotavljamo varno in zaupanja vredno digitalizacijo poslovanja in produktov, ki je prijazna tako do uporabnikov kot tudi razvijalcev in izvajalcev digitalnih rešitev in storitev.

Želimo postati vodilni ponudnik storitev zaupanja na osnovi biometričnih tehnologij v Jugovzhodni Evropi in se uvrstiti med najbolj prepoznavne evropske ponudnike.


Našim kupcem poenostavljamo uvajanje oddaljenega biometričnega prepoznavanja v njihove poslovne aplikacije, delovne procese in digitalne storitve za trg. Naše storitve oddaljenega biometričnega prepoznavanja so prilagodljive glede zmožnosti in načina delovanja, usklajene z zakonskimi zahtevami posameznega trga, razširljive in hitro uvedene.

e-identifikacija

Kontakt

Pošljite povpraševanje

Se vam porajajo nejasnosti oz. imate dodatna vprašanja?

Zato smo tukaj mi! Za vsa vprašanja smo na voljo preko kontaktnega obrazca ali e-pošte info@photko.si, z veseljem pa nas lahko tudi pokličete na telefonsko številko +386 (0) 70 474 398. Sporočite nam svoja pričakovanja in želje - dogovorimo se za sestanek in se spoznajmo.

Ime organizacije *
Elektronski naslov *
Ime in priimek kontaktne osebe *
Telefon / GSM
Vaše sporočilo *

Soglašam, da sme upravitelj te strani skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.